Voka Zomerstage Hannelore Goeman

09/08/2021

Voor de derde keer op rij organiseerde Bilfinger een Voka zomerstage voor een van de leden van het Vlaams Parlement. Vrijdag 3 september maakte politica Hannelore Goeman kennis met Bilfinger ROB. Hannelore Goeman is Volksvertegenwoordiger en fractieleider van de partij Vooruit.

De stage begon met een kennismaking en een gesprek over onderwerpen die het bedrijfsleven en de politiek bezighouden, zoals de arbeidsmarkt en het onderwijs. Onderwerpen als aandacht voor technisch onderwijs en duaal leren zijn voor Bilfinger van groot belang om nu en in de toekomst talent te kunnen werven.  Maar tijdens de stage werd niet alleen gepraat; Hannelore Goeman kreeg ook de kans om zelf te proeven van de vakken lassen en montage. Zo kreeg ze een spoedcursus in lassen en leerde ze hoe je een flens monteert.  Kortom een leerzame en interessante dag voor zowel Hannelore Goeman als Bilfinger.

Het doel van de Voka zomerstages is om Vlaamse politici in contact te brengen met het bedrijfsleven. Ten slotte zijn veel politici in het parlement bezig met dossiers die een directe impact hebben op de ondernemingen. Met de voeten op de werkvloer komen die parlementaire dossiers tot leven. De zomerstages bieden een unieke kans om ideeën uit te wisselen.