Technoteens 2022

05/25/2022

Bilfinger zet zich al jaren in voor de promotie van technische beroepen via verschillende kanalen. Bijvoorbeeld met de opleiding van werkzoekenden en potentiele nieuwe collega's via o.a. de Pipetech Academy, interne opleidingen in het Bilfinger Skills Center, duaal leren, opleiden van stagiairs, etc. Ook laten we, door diverse initiatieven, mensen kennismaken met ons bedrijf en onze wereld van techniek.

Een van deze initiatieven is Technoteens. Dit initiatief werd oorspronkelijk opgezet door ondernemersorganisatie Agoria en leeft nu verder binnen ons bedrijf. Voor Technoteens nodigen we het zesde jaar van een lagere school uit om kennis te maken met onze “Bilfinger-wereld” en onze haven. Deze leerlingen staan aan de vooravond van het secundaire onderwijs en dus van het maken van een studiekeuze. Een mooie kans om hun blik te verruimen en te laten zien dat de techniek goede optie is met een mooie toekomst!

Na enkele jaren van afwezigheid door corona was het zesde leerjaar van GBS De Toren uit Melsele opnieuw bij ons te gast. De twee klassen zesdejaars kregen afwisselend een interactieve bedrijfsrondleiding, een begeleide rondleiding in de haven en een technische knutselopdracht; al solderend mochten ze in een light versie proeven aan het “lassen”. Een geslaagde dag!