Technoteen(er)s tonen hun technisch talent bij Bilfinger ROB

03/20/2019

Op maandag 4 februari 2019 organiseerde Bilfinger ROB voor de vijfde maal op rij het event  “Technoteens”. Dit initiatief dat oorspronkelijk werd ingericht door ondernemersorganisatie Agoria is intussen een jaarlijkse waarde binnen Bilfinger ROB. Drie klassen zesdejaars leerlingen (55) van GBS De Toren uit Melsele kregen afwisselend een interactieve bedrijfsrondleiding, een rondleiding in de haven met een havengids en een technische knutselopdracht.

De “teeners” moeten nl. in september de keuze maken voor een ASO- of een TSO-richting in het secundaire onderwijs.. Via dit initiatief wil Bilfinger ROB hun blik verruimen en hen laten zien dat ook een technische opleiding een boeiende optie kan zijn.

De bedoeling van Technoteens is om de kinderen in de praktijk kennis te laten maken met de technische wereld en hen tijdens de havenrondrit te tonen bij welke bedrijven Bilfinger ROB in de Waaslandhaven aan het werk is. Ook een stukje geschiedenis over de haven van Antwerpen en wat uitleg over hernieuwbare energiebronnen en de duurzame werking van de havenbedrijven mocht - aansluitend op de actualiteit – niet ontbreken. De leerlingen toonden zich heel geïnteresseerd en vuurden een spervuur van vragen op de havengids af. Vele papa’s en mama’s zijn ook werkzaam in de haven en de leerlingen zien het wel zitten om in hun voetsporen te treden. Sommigen zijn er nu al héél overtuigd van dat ze “ingenieur” willen worden.

Reeds jarenlang zet Bilfinger ROB zich in voor de promotie van technische beroepen via verschillende kanalen. Enerzijds werken we actief mee aan de opleiding van werkzoekenden via o.a. de Pipetech Academy, PrIMA, interne opleidingen, enz. Daarnaast bieden we jaarlijks tientallen stageplaatsen aan en werken we samen met diverse scholen actief mee aan de vorming van de pijpfitters en lassers van de toekomst. Tenslotte laten we, door diverse initiatieven o.a. de tweejaarlijkse havendag mensen kennismaken met ons bedrijf en onze wereld van techniek. 
De zesdejaars van GBS De Toren uit Melsele waren alvast héél aandachtige en enthousiaste “Technoteeners”! Wij vonden het een hele eer om dit jeugdig talent te mogen begeleiden.