Jubileumeditie Bilfinger Magazine overhandigd aan Wouter De Geest

08/18/2021

 ‘De digitale ontwikkeling is niet meer te stoppen en zal leiden tot procesverbeteringen. Niet voor niets is digitalisering een van de pijlers van het economisch herstelbeleid van Europa. Ik ben blij dat de procesindustrie hierin een early adopter was.’ Dat meent wouter de geest, Voorzitter van Voka-Vlaams netwerk van ondernemingen en lid van de raad van bestuur van het Havenbedrijf Antwerpen.

Vandaag overhandigde Thierry Burki hem de jubileumeditie van Bilfinger Magazine. Wouter de Geest stond in 2017 op de cover van het magazine en gaf zijn visie op digitalisering in de procesindustrie. In deze jubileumeditie van het magazine blikken we naast de nieuwe artikelen nog eens terug op de interviews uit vorige edities en lichten toe hoe zij nu aankijken tegen de onderwerpen van toen. 

Voor deze speciale editie van het magazine interviewde wij CEO van Port of Rotterdam Allard Castelein. Hij waarom zijn haven de duurzaamste haven ter wereld kan en moet worden. Dit jaar moet de omslag komen voor de energietransitie, meent Castelein: ‘Er worden belangrijke beslissingen genomen. Bijvoorbeeld over Porthos, dat wordt het grootste CO2afvang, ­transport en ­opslagsysteem ter wereld. En als Havenbedrijf Rotterdam willen we een waterstofbackbone aanleggen, de eerste waterstofbackbone in een haven­industriegebied. Ook een door Shell geplande waterstoffabriek op de Tweede Maasvlakte is een heel belangrijke verwachte investering. Daarnaast pleiten we, samen met een groep bedrijven en andere organisaties, voor een extra aanlanding van 2GW aan elektriciteit uit wind­op­zee. Ook zijn er grote investeringen te verwachten in biobrandstoffen en hergebruik van restwarmte.’

Naast Allard Castelein spraken wij onder meer Jaap Vandenhoek van plasticrecyclingbedrijf Umincorp, dat een geheel nieuwe techniek heeft ontwikkeld die grote impact gaat maken. En we spraken Bart Kuipers, haveneconoom die uitlegt waarom reshoring niet zo snel zal gebeuren maar near sourcing wel. 

Lees het magazine nu online, en meldt je aan om tweejaarlijks een exemplaar te ontvagen:

Bilfinger Magazine online