TATA STEEL WERKT AAN DATA DRIVEN STEEL

Effectieve inzet van data kan je bedrijfsprocessen enorm verbeteren. Bij Tata Steel weten ze er alles van. Menno van der Winden, General Manager Advanced Analytics, deelt een aantal best  practices en vertelt over de manier waarop ze ermee bezig zijn op het gigantische industriecomplex in Noord-Holland.

Lees het artikel

ALLEEN MET VERTROUWEN DOORBREKEN WE DE ARBEIDSMARKTKRAPTE

Het tekort aan technische medewerkers is al een poos alarmerend. Daarbij komt dat de instroom op verschillende technische opleidingen onder de maat blijft. Dat belooft weinig goeds voor de toekomst. Hoe kunnen we dit doorbreken en hoe lossen we het tekort op? Bruno Hulders van techniekschool Richtpunt Hamme en Henrik Stevens, bestuursvoorzitter van het Da Vinci College, gaan hierover met elkaar in gesprek.

Lees het interview

 

Magazine BNL

Form

GASUNIE GAAT VOOR WATERSTOF

Opeens gaat het razendsnel: al vanaf 2023 legt Gasunie een waterstofnetwerk aan in Nederland. Dit netwerk maakt grotendeels gebruik van de bestaande infrastructuur voor aardgas en verbindt producenten en afnemers in de grote industriële clusters met elkaar, met een waterstofopslag en met de waterstofnetwerken in Duitsland en België. Daarin is HyStock - het waterstof-opslag-project van Gasunie - een belangrijke schakel. Eddie Lycklama à Nijeholt en Bart Kuijlman zijn verantwoordelijk voor deze megaprojecten van Gasunie en vertellen meer over de kansen en uitdagingen ervan.

Lees het artikel

IN ZES STAPPEN NAAR EEN CO2-MASTERPLAN

‘Waar doen we verstandig aan?’ Een veelgehoorde vraag als het gaat om investeringen in de energie- en grondstoffentransitie. Industriële bedrijven willen graag verduurzamen, maar zijn huiverig voor technologie die zich nog niet helemaal bewezen heeft. Bovendien wil je niet op het verkeerde paard wedden qua technologie, want je doet dit voor minstens twintig jaar. Toch wil je aan de slag, al is het maar met “laaghangend fruit” zoals energie-efficiëntie en warmteterugwinning. Bilfinger Tebodin heeft de oplossing en helpt bedrijven in zes stappen naar hun eigen CO2-masterplan. 

Lees het artikel

‘ER IS NOG VEEL ONBENUT POTENTIEEL INZETBAAR OP DE ARBEIDSMARKT’

Sociale zaken en werk zijn twee van de aandachtspunten in de portefeuille van Vlaams Parlementslid Nahima Lanjri. Tijdens een door VOKA georganiseerd werkbezoek aan Bilfinger in Zwijndrecht (B) spreekt zij zich uit over de uitdagingen en mogelijke oplossingen voor de arbeidsmarktkrapte.

Lees het interview

ENOUGH BOUWT GROOTSTE PROTEÏNEFABRIEK TER WERELD IN ZEELAND

De wereld kampt met verschillende grote uitdagingen. Het klimaat, de energie- en de voedselvoorziening, om er maar eens een paar te noemen. De Schotse grondleggers van Enough gaan die uitdagingen graag aan. In Sas van Gent liet het bedrijf onlangs een fabriek bouwen waar Enough uit schimmels plantaardig voedseleiwit voor vleesvervangers gaat maken. Bilfinger zorgt voor de steigerbouw- en isolatiewerkzaamheden.

Lees het artikelEEN CO2-NEUTRALE PAINTSHOP VOOR SCANIA

Vrachtautoproducent Scania heeft in Meppel een nieuwe fabriekshal gebouwd om exterieuronderdelen van de vrachtwagen in de grondlak te zetten, voordat ze worden afgelakt in de reeds bestaande lakfabriek. Maar dan wel een CO2-uitstootvrij fabriekshal, want Scania wil duurzaam produceren. Sterker nog, het bedrijf wil in 2030 volledig CO2-emissievrij produceren én marktleider in duurzaam transport zijn. 
Voor het ontwerp van de nieuwe lakfabriek riep Scania de hulp in van Bilfinger Tebodin. Die maakten een plan voor de manier waarop de nieuwe lakfabriek CO2-uitstootvrij zou kunnen worden. De belangrijkste voorwaarde van Scania was dat er geen aardgas meer gebruikt zou worden in de nieuwe fabriekshal en dat is gelukt met behulp van een vierpijps warmtepomp, koelmachines en e-boilers. 

 COLOFON

Bilfinger magazine is een uitgave van Bilfinger België/Nederland, bestaande uit Bilfinger Industrial Services België/NederlandBilfinger ROB/EMV en Bilfinger Tebodin. Het relatiemagazine verschijnt twee keer per jaar in een oplage van 2.500 exemplaren en wordt verspreid onder de zakelijke relaties van Bilfinger. 

Redactie: Thierry Burki, Wim van de Brink, Jeff Mansveld, Eva Voorrecht, Emily Dijkgraaf Samenstelling en tekstproductie: De Nieuwe Lijn Fotografie: Studio Oostrum, Anne Hana, Jeroen van Kooten, Scania, Freddy Dirickx.

Vragen over Bilfinger Magazine? Neem contact op via communicatie.is-bnl@bilfinger.com

Copyright: Niets uit deze publicatie mag worden overgenomen of vermenigvuldigd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.